Горещи новини

Жена пребори рака с енергията на Кръстова гора

Жена пребори рака с енергията на Кръстова гора

Църквата отбеляза Кръстовден на 14 септември. И тази година вярващи се събраха, за да прекарат нощта край манастира „Света Троица“ в Кръстова гора.

Много от тях разказаха лични истории за чудеса, случили се след посещение на святото място. Някои от присъстващите не спаха, за да усетят неговата енергия. Вярва се, че в нощта срещу 14 септември тя е най-силна. В комплекса „Кръстова гора“ се пази и частица от Светия кръст.

Сред вярващите бе и Мария Великова, чула диагнозата рак. Твърди, че благодарение на лечебното място се е излекувала.

„Всяка година идвам, за да черпя енергии. Тук ми е много добре и съм жива и здрава вече 16 години“, обясни тя пред Нова телевизия.

„През 2003 г. за първи път дойдох тук, когато ми се появи диагнозата. Точно на 13 септември реших да се кача, за да запаля свещ. Времето беше лошо – имаше мъгла и валеше. Когато службата започна, чувахме само пеенето, нищо не се виждаше. В един момент някаква сила освети цялата църква и всичко грейна. Както имаше мъгла, луната се появи“, разказа още Великова.

Заради засиления поток от поклонници край манастира „Света Троица“ ще се построи манастирска сграда за пренощуване. Тя ще е с капацитет от 50 места, който да поеме най-тежко болните. Отпуснати са средства, с които да се направи и пътят.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Жена пребори рака с енергията на Кръстова гора"

Какво мислите?