„Жива вода“ за мушкато-По-добра рецепта за подхранване не съм виждала-Ето как се приготвя!

Jiva voda za mushkato

Нека поговорим за създаването на идеалната среда за мушкато, цвете, което жадува за вашето внимание и грижи.

Предстои периодът, в който мушкатото и пеларгониумът се събуждат от зимен сън, изисквайки помощ, за да растат и цъфтят.

Сред всички методи на грижа, използването на „жива вода“ заема специално място.

Години наред търсих перфектната рецепта и тази, намерена в едно старо списание и изпробвана в продължение на седем години, надмина всички очаквания. Нека обсъдим подробно как да създадем тази чудотворна течност.

Какво представлява „живата вода“

Този разтвор магически стимулира растежа и здравето не само на мушкатото, но и на други растения. Тайната се крие в уникалната комбинация от компоненти, които взаимно се допълват, засилвайки полезните свойства.

Растенията се нуждаят от микроелементи, особено йод, за синтеза на протеини и въглехидрати, както и за фотосинтезата и клетъчното дишане. Без този елемент имунитетът на растенията страда и състоянието на корените се влошава.

Особено важно е да добавите йод за тези мушката, които растат в една и съща почва от дълго време. Много почви първоначално са бедни на йод, който бързо се отстранява от водата за напояване, оставяйки растенията с дефицит.

Пероксидът, съдържащ активен кислород, също играе ключова роля в развитието на растенията. Например, водородният прекис, най-достъпният и добре познат, активно обогатява почвата с кислород, което спомага за подобряване на дишането на корените и активиране на полезната микрофлора.

Как да си направим „жива вода“

Първо трябва да подготвите стопената вода: просто разтопете снега в кофа и го филтрирайте. Използвайте стар филтър за това или просто прецедете през многослойна марля.

Вземете 1 литър от тази вода и добавете 1 ml 3% водороден прекис и 0,5 ml 5% алкохолна тинктура от йод. Всичко се разбърква старателно и се използва веднага.

Правилно приложение

За да започнете, поставете саксийните растения в широка купа с хладка вода, така че дъното да е покрито с вода с около една трета. Изсипете същата  вода върху почвата и оставете за 15 минути, за да се насити с влага.

След като се отцеди излишната вода, върнете саксиите на постоянно място и полейте внимателно всяко растение с 50 мл от приготвената „жива вода“.

Тази процедура трябва да се повтаря веднъж месечно, за да поддържате здравето и красотата на вашите здравец и пеларгониум.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "„Жива вода“ за мушкато-По-добра рецепта за подхранване не съм виждала-Ето как се приготвя!"

Какво мислите?