Горещи новини

Заливам краставичките в бутилката със студена вода и траят по 5 години! Правя го вече пета зима и ще продължавам – супер хрупкави са!

Zalivam krastavichkite sus studena voda i traqt pone 5 godini

Колко краставички можете да затворите през по-топлите месеци, преди да ги приберете в мазето?

Обикновено хората се опитват да приготвят достатъчно кисели краставички, за да избегнат необходимостта да ги купуват от магазина през студения сезон, което им позволява да спестят много пари (а и повечето са скептични относно качеството на закупения продукт).

Но ако вашето семейство обича мариновани краставици, тогава запасите намаляват доста бързо. Затова е важно да мариновате достатъчно зеленчуци.

Понякога обаче краставиците могат да се развалят дори при правилно съхранение.

Използвайки специален метод за мариноване, можете да удължите срока на годност на краставичките. Предлагам ви да научите за техниката на дългосрочно осоляване. Аз лично престанах да използвам даже стъклени буркани – мариновам краставичките в големи 5-литрови пластмасови бутилки от минерална вода. И икономично, и лесно.

кисели краставички в бидони

Снимка: YouTube

Кисели краставички в пластмасови бутилки

Продукти:

  • 300 гр. копър
  • 100 гр. чесън
  • 50 гр. черен пипер на зърна
  • 500 гр. хрян
  • 5 кг корнишони
  • 130 гр. сол

Приготвяне:

За начало почистете краставиците от всякакви замърсявания, нарежете на ситно чесъна, хряна и копъра. Поставете слой от хрян, чесън и копър на дъното на буркана/бутилката. След това поставете краставиците върху зелената „подложка“, като оставите около 5 см свободни до ръба на буркана.

Посолете 5-литровата бутилка с краставици и залейте с обикновена студена вода, не преварена.

краставички във вода

Снимка: YouTube

Затворете бутилката плътно с капачка и оставете на хладно и тъмно място.

Не забравяйте периодично да разклащате контейнера с краставичките, за да разпределите равномерно водата между краставиците.

Този метод ви позволява просто да мариновате краставици, без да е необходимо да приготвяте марината.

краставички в бутилки

Снимка: YouTube

Успех!

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Заливам краставичките в бутилката със студена вода и траят по 5 години! Правя го вече пета зима и ще продължавам – супер хрупкави са!"

Какво мислите?