Горещи новини

Заливам с мляко суровите картофи и след това във фурната. Готвя това много често

Заливам с мляко суровите картофи и след това във фурната. Готвя това много често

Много от вас вероятно вече знаят как да приготвят добре картофени ястия, но за начинаещи готвачи тази рецепта ще бъде особено полезна.

Преди предварително сварих картофите преди печене, но намерих още по-прост начин: просто обелете картофите, добавете мляко и ги сложете във фурната.

Първо нарежете лука на произволни парчета.

Запържвам го в малко количество растително масло за около пет минути. След това добавям сух чесън, черен пипер, щипка захар и малко сол, като продължавам да пържа още пет минути, докато лукът стане прозрачен. Не забравяйте, че лукът не трябва да става златист.

Също така не е нужно да пържите лука преди печене.

Нарежете картофите на тънки филийки.

Поставете половината глава лук на дъното на съд за печене, след това половината картофи, сол и черен пипер. Ако лукът не е пържен, тогава първо сложете картофите, след това лука и така нататък.

Следващият слой е отново лук и картофи, които също посоляваме и пиперваме.

По желание отгоре можете да добавите масло.

Напълнете всичко с бульон или сметана, въпреки че предпочитам да използвам мляко. Течността не трябва да покрива напълно горния слой картофи.

Пече се около час на 180 градуса, като времето може да варира в зависимост от вида на картофите.

Ако горната част покафенее прекалено бързо, можете да намалите тавата или да я покриете с фолио.

В резултат на това горният слой картофи образува апетитна златисто-кафява коричка, а долният слой е напълно изпечен, а лукът практически се разтваря, придавайки на ястието богат вкус.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Заливам с мляко суровите картофи и след това във фурната. Готвя това много често"

Какво мислите?