Горещи новини

Зеленчук, по-вкусен от месо! Пригответе го по тази рецепта и ще облизвате пръсти с часове:

Зеленчук по-вкусен от месо! Пригответе го по тази рецепта и ще облизвате пръсти с часове:

Много лесна и вкусна рецепта за Паниран карфиол на фурна. Ако търсите бърза и вкусна гарнитура или лека вечеря, то тази лесна рецепта за карфиол на фурна е точно за вас.

Само с няколко прости съставки и минимални усилия можете да създадете вкусно ястие, което ще примами всеки да започне да яде този здравословен зеленчук. Наистина става по-вкусно от месо, а да не говорим колко по-здравословно е! Ето какво ви трябва:

Паниран карфиол на фурна

Продукти:

  • Карфиол – 600 гр.
  • Яйце – 1 голямо
  • Неутрална сметана за готвене – 150 мл (или сметана)
  • Сол, на вкус
  • Черен пипер, на вкус
  • Сух чесън на гранули
  • Кашкавал – 50 гр.
  • Зехтин

Приготвяне:

1. Пригответе карфиола:

Започнете, като разделите карфиола на цветчета с размер на хапка.

карфиол във вода

Снимка: YouTube

2. Сварете карфиола:

След това сложете тенджера с подсолена вода на котлона да заври. Добавете цветчетата карфиол и варете за 1 до 2 минути. Тази стъпка на „бланширане“ ще помогне да омекне малко карфиолът.

3. Пригответе кремообразната смес:

В отделна купа разбийте яйцето, настъргания кашкавал, заквасената сметана, малко сол, малко черен пипер и малко сух чесън. Бъркайте, докато получите гладка и кремообразна консистенция.

карфиол паниране

Снимка: YouTube

4. Комбинирайте сместа от карфиол и сметана:

Добавете бланшираните цветчета карфиол към кремообразната смес. Внимателно ги оваляйте, за да може всяко парче карфиол да се намаже хубаво с вкусната смес.

5. Намажете формата за печене:

Вземете средно голяма форма за печене и я намажете обилно със зехтин. Това ще предотврати залепването на карфиола за тавата по време на печене.

6. Печете:

Сега прехвърлете карфиола и сметановата смес в намаслена форма за печене. Уверете се, че сте го разпределили равномерно.

карфиол в сос

Снимка: YouTube

По желание може да поръсите с още настърган кашкавал, а ако поставите няколко парчета масло върху карфиола, вкусът ще е още по-добър.

карфиол с кашкавал

Снимка: YouTube

7. Време за печене:

Загрейте фурната до 200°C (392°F). Поставете съда за печене в предварително загрятата фурна и печете за 20 до 25 минути. Ще разберете, че е готово, когато карфиолът стане златисто кафяв и отгоре стане приятно хрупкав.

паниран карфиол на фурна

Снимка: YouTube

запечен карфиол в тава

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Зеленчук, по-вкусен от месо! Пригответе го по тази рецепта и ще облизвате пръсти с часове:"

Какво мислите?