Горещи новини

Италиански Джоб-хлебчета: Пълня с шунка и кашкавал, не оставяме и трошичка да падне! Супер вкусни:

Италиански Джоб-хлебчета: Пълня с шунка и кашкавал не оставяме и трошичка да падне! Супер вкусни:

Тези Италиански джоб-хлебчета се правят от тестото за популярната фокача. Приготвянето им не е никак трудно, а резултатът е повече от задоволителен.

Дори докато се пекат, от миризмата ще ви се напълни устата със слюнка! Ако сме събудили апетита ви, нека пристъпим към рецептата.

Италиански Джоб-хлебчета

Имаме нужда от:

  • 500 гр екстра специално гладко брашно
  • 1/2 кубче мая
  • 300 мл вода
  • сол
  • екстра върджин зехтин
  • риган
  • 150 г шунка, бекон или оригинално прошуто
  • 150 г любимо сирене

по избор:

  • маслини

Приготвяне:

Сложете хладка вода в купа.

Натрошете маята в нея.

Разбъркайте добре с вилица, докато се разтвори.

Добавете пресятото брашно на малки порции.

Посолете и разбъркайте до получаване на хомогенна смес.

Покрийте купата с тестото с кърпа.

Оставете да втаса около 1,5-2 часа.

Прехвърлете втасалото тесто върху набрашнен плот.

Разтегляме тестото с ръце, така че да остане възможно най-тънко (ок. 0,5 см).

тесто фокача

Снимка: youtube

След това изрежете от тестото кръгове с диаметър около 5-6 см.

Поставете шунка и сирене в центъра на кръга.

Може да добавите и маслини.

Покрийте с друг кръг тесто и съединете добре краищата.

Намажете повърхността с малко зехтин.

Поръсете с щипка риган.

Покрийте тавата с хартия за печене.

Печете джоб-хлебчетата в загрята фурна около 15 минути на 250 градуса.

джоб-хлебчета

Снимка: youtube

Оставете да изстинат и сервирайте, например с вино, или просто като солен деликатес.

Желаем ви добър апетит! 🙂

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Италиански Джоб-хлебчета: Пълня с шунка и кашкавал, не оставяме и трошичка да падне! Супер вкусни:"

Какво мислите?