Какво да добавите, когато готвите боб, за да омекне и да се свари бързо

Какво да добавите когато готвите боб за да омекне и да се свари бързо

Фасулът е ценно бобово растение, съдържащо витамини С и В, както и много полезни микроелементи. Използването му е много важно за човешкото здраве.

Но готвенето на бобови ястия изисква предварително накисване за една нощ и дълго готвене за 1,5-2 часа, което не винаги е удобно за домакинята. За да ускорите процеса на варене на боб, можете да използвате лесен трик, като добавите сода бикарбонат към водата за накисване.

Предварително накисване на боб.

Обикновено бобът се накисва за една нощ, за да омекне и да набъбне. Този процес обаче може да се ускори, като накиснете боба във вряща вода в съотношение 1 към 4, като добавите ¼ ч.л. сода и след 2 часа бобът ще омекне. След това водата трябва да се отцеди и бобът да се изплакне добре под течаща вода, след което можете да започнете да готвите.

Фасулът има плътна обвивка, която содата за хляб помага да се омекоти, като уплътнява микропукнатините по повърхността му.

Този прост метод ще спести време и усилия, позволявайки ви бързо да приготвите вкусни ястия с боб.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Какво да добавите, когато готвите боб, за да омекне и да се свари бързо"

Какво мислите?