Горещи новини

Как веднъж завинаги да се отървете от гризачите от дома и мазето – народен метод:

Как веднъж завинаги да се отървете от гризачите от дома и мазето - народен метод:

Как да се отървете от гризачите във вашия имот и да ги прогоните завинаги? Това е въпрос, който тревожи много градинари и собственици на вилни имоти. Малките гризачи често проникват в уединени места на обекта или дори в селски къщи и мазета.

Капаните за мишки са традиционният начин за борба с тях, но има и други ефективни и безопасни методи, базирани на използването на аромати.

Едно такова средство е ментата. Можете да поставите сухи листа от това растение в местата, където е най-вероятно да се появят гризачи. Можете също така да закупите концентрирано ментово масло в аптеката. Накиснете памучни тампони или топки в това масло и ги разпределете в местата, където гризачите често се срещат. Миризмата на мента ще отблъсне гризачите и ще помогне да се отървете от неканени гости.

ментово масло

Снимка: Pinterest

Друго ефективно средство е дивият розмарин. Това растение има етерично масло, което е евтино, но има удивителни ефекти върху мишки. Накиснете памучни тампончета в това масло и ги разположете из къщата, тавана, мазето и килера. Миризмата на див розмарин ще има пагубен ефект върху гризачите и ще помогне да се отървете от тях.

див розмарин

Снимка: Pinterest

Друг метод, базиран на аромати, включва използването на цитрусови кори. Изсушете тези кори и ги поставете на рафтове или шкафове за хранителни стоки. Плъховете и мишките не понасят миризмата на плодове, така че този продукт ще ви помогне да ги отблъснете.

портокалови кори

Снимка: Pinterest

Освен това използването на подправки може да помогне да се отървете от гризачи. Черен пипер, карамфил, канела и кориандър – всички тези подправки могат да се поставят на места, където има следи от гризачи. Миризмата на подправките ще ги отблъсне и ще предотврати появата им.

Опитайте тези народни средства, базирани на аромати, за да се отървете от гризачите в двора си.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Как веднъж завинаги да се отървете от гризачите от дома и мазето – народен метод:"

Какво мислите?