Горещи новини

Как да намалите разхода на гориво на колата като натиснете само един бутон

Kak da namalim razhoda na gorivo

Мнозина шофьори не знаят за една малко известна функция в съвременните автомобили, която може значително да намали разхода ни на гориво. За да се възползвате от нея, трябва да натиснете само един определен бутон на таблото.

Повечето модерни автомобили, особено тези с бензинови и дизелови двигатели с вътрешно горене, са оборудвани с бутон Eco, който активира режим за пестене на гориво. Тази функция оптимизира работата на двигателя и другите системи в автомобила, като намалява разхода на гориво без да компрометира ефективността на превозното средство.

Ако не откриете бутона Eco на таблото, можете да активирате функцията чрез бордовата информационно-развлекателна система. Тази функция намалява чувствителността на газта и позволява по-ранно превключване на предавките при автоматичните трансмисии, което води до икономия на гориво.

Според експерти, функцията Eco може да спести поне 5% гориво. Все пак, трябва да се има предвид, че натискането на бутона променя някои характеристики на автомобила. Например, ускорението става по-слабо и реакцията на педала за газ е по-мека. Затова тази функция е най-подходяща за използване в градски трафик или при кратки пътувания между населени места.

Най-ефективното използване на функцията Eco е при скорости до 60 километра в час.

Източник: blitz.bg

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Как да намалите разхода на гориво на колата като натиснете само един бутон"

Какво мислите?