Новините на фокус
Home » ЗДРАВЕ » Как да победим безсънието само за 2 минути
Как да победим безсънието само за 2 минути
Как да победим безсънието само за 2 минути

Как да победим безсънието само за 2 минути

Най-сетне дадоха гласност на гарантирания начин да се победи безсънието в рамките на две минути. И това е тайната технология на американските военни, която е специално разработена, за да се заспива във възможно най-кратък срок.

Милиони хора нощем се въртят в леглото, сменят възглавници, броят овце, но не могат да потънат в сладък сън, заради което през целия следващия ден страдат. А тези мъки са заради това, че все още не са чували за метода, който бързо лекува безсънието и гарантира заспиване само за 2 минути.

Оказва се, че този метод се използва вече няколко десетилетия от военнослужещите, за които нормалният сън е жизненоважен, защото той дава почивка преди извършването на важни бойни мисии.

Твърди се, че тази технология отдавна се използва от американската армия и нейната ефективност е 96% след 6 седмици редовно обучение. Същата технология се използва и от пилотите, които също трябва да се наспят добре преди полет, за да не задремят зад щурвала.

Какъв е методът, с който може да заспите само за две минути?

Първо, трябва да отпуснете мускулите на лицето, включително езика, челюстта и мускулите около очите.

След това е необходимо раменете да се отпуснат възможно най-ниско преди пълното разхлабване на мускулите на ръцете.

Третата стъпка включва спиране дишането, после отпускането на гърдите и накрая краката. А те трябва да се отпуснат постепенно, като се започне от бедрата и плавно до петите.

След пълно отпускане на тялото в продължение на 10 секунди, трябва да изчистите и мозъка. Това става с помощта на три метода.

Първият е да си представите, че плавате с кану по спокойна река или езеро, гледайки ясно и чисто небе.

Вторият е да си представите, че лежите в хамак, който се люлее в спокойна гора или в двора на вилата ви, под тихото чуруликане на птиците и напевите на щурците.

И на финала може, чрез метода на автотренинга да спрете да мислите за каквото и да било в продължение на 10 секунди.

Така двете минути ще са изтекли, а вие ще сте потънали в дълбок сън./zdrave.to

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?