Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Катастрофата на сбърканата здравна система е проблема, не вируса
Катастрофата на сбърканата здравна система е проблема не вируса

Катастрофата на сбърканата здравна система е проблема, не вируса

Днес лекарите искат пълно затваряне /умнокрасивите искат локдаун/ на София, защото изнемогвали. Като изразявам пълната си подкрепа за тези, които спасяват живот и са верни на Хипократовата клетва, които се борят за живота на всеки един пациент, ще изразя и моята гражданска позиция за здравеопазването ни.

Когато преди повече от 18 години направиха болниците търговски дружества, никой лекар не протестира. Никой не протестира, когато пациентите бяха накарани да си плащат. Никой не протестира, когато българи умираха на стълбите и по коридорите на болниците.

Никой не протестира, когато мазилката падаше върху главите на болните. Никой не протестира, когато деца умираха, защото родителите им нямаха пари за операции. Никой не протестира, когато парите от осигуровки потъваха при чиновниците от здравната каса.

Всъщност голяма част от Вас не протестираха освен за заплати. Дори не подкрепихте медицинските сестри, когато те се бориха за по-достойно заплащане, а без тях не можете да лекувате! Не направихте нищо да задържите и Вашите колеги, които си намериха по-добро заплащане в чужбина.

Всъщност колко медицински кадри – лекари, специалисти, акушерки, медицински сестри и т.н., получиха безплатно образование в България, а ни оставиха и отидоха да лекуват чужденци срещу повече пари. Вярно, всеки има право на достойно заплащане. Но можехте тук да се борите за това. И за пациентите си!

Днес на Вас Ви плащат добри пари за всеки ковид-случай.

Плащат Ви за всяка диагноза и лечение. Плащат Ви за ваксинирането. Вие не приемате болни в кабинетите си, докато не оздравеят. Някои от Вас се превърнаха в търговци, а цената е живота ни.

Сега предлагате пълно затваряне защото не достигат кадри, защото не Ви достига оборудване и лекарства. Сега искате ДА ЗАТВОРЯТ НАС, ЗАЩОТО ДОСЕГА ВИЕ НЕ НАПРАВИХТЕ НИЩО ДА СПАСИТЕ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО!

Истината е, че проблемът не е ковид-19, а тоталната катастрофа на здравната ни система, постоянно съсипвана и разграбвана последните три десетилетия. Истината е, че превърнахте живота и здравето в търговия! Проблемът е здравеопазването. И този проблем не може да се реши, като си затворите пациентите!!!!

Елена Гунчева

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*