Кой не обича да похапва хрупкав чипс или семки пред телевизора? А какво ще кажете за пуканки в киното?
Класика в жанра! Съгласете се, обаче, че чипсът не е особено здравословен, а и често в съставките му присъстват не дотам хубави продукти. Днес от КО4 ви предлагаме да си направите сами супер лесни хрупки за пред телевизора – от шепа съставки се получава пълна купа с най-вкусните домашни хрупки.
Продукти:
- 160 гр. брашно
- 0,5 ч. л. сол
- 0,5 ч. л. риган
- 50 гр. кашкавал или сирене
- 2 с. л. растително масло
- 80 мл. прясно мляко
- растително масло
Приготвяне:
Изсипете брашното в купа, добавете солта и ригана, след което разбъркайте добре.
Прибавете кашкавала, олиото и с пръсти започнете да месите, като постепенно добавяте топло мляко. Трябва да се получи меко, нелепнещо тесто.
Може да не се наложи да изразходвате цялото мляко, или да трябва да добавите още мъничко. Готовото тесто омесете хубаво, след което сложете в найлонов плик за около 15-20 минути.
Разделете тестото наполовина, след което всяка половинка разточете на много тънък пласт върху работния плот. Нарежете на малки квадрати с остър нож, след което ги поставете върху дъска за рязане или плоска чиния.
В дълбок съд на котлона загрейте добре олиото за пържете. Щом се сгорещи, изсипете вътре първата порция квадратчета. Пържете ги до зачервяване, като ги бъркате и обръщате с решетъчна лъжица. Щом станат златисти, извадете ги върху чиния, покрита с домакинска хартия.
По същия начин изпържете и останалото тесто.
Източник: За жената
Be the first to comment on "Като семки са – нямат спиране! Маниашки хрупки за пред телевизора – от шепа продукти стават цяла купа"