Когато ме мързи, винаги приготвям този десерт. Наполеон в чаша – просто ще си оближете пръстите! Изяжда се за 2 минути

Burz desert

Всеки любител на сладкото не може да си представи живота без десерт. Човек обаче често го мързи да се занимава с подготовката.

Днес ще ви предложим рецепта за Наполеон в чаша, която лесно можете да приготвите директно в съда, в който ще си го хапнете сладко-сладко след това.

Вижте необходимите продукти за този Мързелив Наполеон :

Продукти:

  • 120 гр. масло
  • 180 гр. брашно
  • 1,5 с.л. захар
  • щипка сол
  • 300 мл прясно мляко
  • 60 гр. захар
  • 2 жълтъка
  • 2 с.л. брашно
  • 30 гр. масло

Приготвяне:

Приготвяне на трохите за сладкиша:

Изсипете брашното в дълбока купа.

Добавете сол и захар.

Студеното масло се настъргва на едро ренде.

Сместа се разбърква старателно до получаването на пясъчни трохи.

Пържене на трохите:

Получените трохи поставете в тиган.

Поставете тигана на котлона на умерен огън.

Пържете до златисто кафяво, като бъркате непрекъснато, за да не загори. Това ще отнеме около 8-10 минути.

Приготвяне на крема:

В тиган с незалепващо покритие се изсипва захарта и се добавят жълтъците.

Налива се млякото и всичко се разбива с бъркалка.

Добавете брашното и разбийте отново до гладкост.

Поставете тигана на котлона на умерен огън.

Варете крема, докато се сгъсти, около 6-10 минути.

Свалете от огъня и охладете крема.

крем наполеон

Снимка: Pinterest

Сглобяване на десерта:

Когато блатовете и кремът изстинат, започнете да сглобявате десерта.

Поставете по 2 супени лъжици маслени трохи в чаша.

След това добавете 2 с.л. яйчен крем.

Повторете слоевете, докато чашата се напълни.

Охладете десерта в хладилника за около час.

Наполеон в чаша

Снимка: Pinterest

Да ви е сладко!

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Когато ме мързи, винаги приготвям този десерт. Наполеон в чаша – просто ще си оближете пръстите! Изяжда се за 2 минути"

Какво мислите?