Горещи новини

Край Варна е така: 800 лева за линейка за 3-годишно дете от Златни пясъци

Край Варна е така: 800 лева за линейка за 3-годишно дете от Златни пясъци

Продължение по случая със „златната“ медицинска помощ на Българското Черноморие.

Не 1500 лева, а 13 евро за преглед на дете, но в Гърция – толкова плаща наш сънародник след инцидент с 6-годишния му син. Междувременно постъпват нови сигнали за цената на здравето на българското море.

Преди по-малко от две седмици, Владимир и семейството му са на почивка в Кавала. Шестгодишният му син пада и си удря главата. И отиват в спешното, предаде БНТ.

„Зашиха го с три шева, направиха му две рентгенови снимки на главата и го консултира и педиатър. Когато казвам „консултира“ не значи просто да го попита всичко наред ли е – поне петнайсет минути продължи прегледът „, разказва Владимир. Родителите не питат за цената. От фактурата разбират, че дължат тринайсет евро.

В „Златни пясъци“, където са последните случаи със скъпи прегледи, репортер на bTV разговаря с Дария. Разказва за случай преди 5 години.

„Моят син беше на 3 години. Вдигна температура. Препоръчаха ни да бъде сложен на системи. Линейка беше поръчана за него, за да бъде вкаран директно в болница и цената беше 800 лева“, казва тя.

Голяма част от частните медицински центрове по морето нямат договор с Националната здравноосигурителна каса. В тези случаи цената се определя от лекаря. Но задължително трябва да има ценоразпис, при това на видно за пациента място.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Край Варна е така: 800 лева за линейка за 3-годишно дете от Златни пясъци"

Какво мислите?