Горещи новини

Край на лигавенето с по едно фрапе на плажа: Новата реалност в Гърция вече е друга

Край на лигавенето с по едно фрапе на плажа: Новата реалност в Гърция вече е друга

За нови цени по гръцките плажове информират нашенци все по-често в социалната мрежа Фейсбук. От думите им става ясно, че на много места нещата вече не изглеждат така, както до началото на това лято.

„Новата реалност на двете барчета на Паралия Месис. Последно идвах тук в началото на юли и си беше каквото си поръчаш.

Сега – първи ред 30 евро, втори ред 20 евро, трети ред 15 евро и назад каквото поръчаш… Но ми казаха, че пак искали някаква минимална консумация над 10 евро“, пише наш сънародник.

Край на лигавенето с по едно фрапе на плажа: Новата реалност в Гърция вече е друга

„Хората „не ядат доматите с колчетата“, та да ви обикалят за едно фрапе на ден! Именно заради ганьовщината и хладилните чанти със сандвичите се принудиха да го направят. На други плажове (пример: Макри-Александруполи) шезлонгите на първите редове са с потребление 100 евро, а назад 60.

Заведенията са с различна политика, но в края на краищата и те заплати имат да плащат. Който не желае – има свободна зона – чадърчето, хавлийката, хладилната чанта и на първа линия! Има и родно Черноморите, но там надали биха ви стигнали 30-те евра“, обяснява защо се е стигнало дотук друг нашенец.

Меси (или по-точно Паралия Месис) е крайбрежната ивица на село със същото име (на около 200 километра от Пловдив), което се намира на около 3-4 км от морето. Меси се намира между две езера, които са естествени резервати за редки птици. Плажът е около 2 км дълъг, с пясък и плитка вода, награден със син флаг. През летния сезон работят два бийч бара и там са концентрирани повечето посетители, но останалото е обширна свободна зона, където винаги можете да намерите уединение.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Край на лигавенето с по едно фрапе на плажа: Новата реалност в Гърция вече е друга"

Какво мислите?