Горещи новини

КУЛТОВО! 31-годишен селски кмет продал камината на пенсионерския клуб за 80 лева и я проиграл на хазарт

31-godishen kmet prodal kaminata zaradi hazart

31–годишният кмет на карловското село Войнягово Тодор Танковски е задържан заради липса на строителни материали, които закупил с бюджетни средства и след това ги продал, за да ги проиграе на хазарт, научи „24 часа“.

Капката, която преляла, била, че продал камината на селския пенсионерски клуб за 80 лева и заложил парите. „Става въпрос за тип печка–камина“, обясниха потресени жители на Войнягово.

Танковски е трети мандат кмет, а на последните избори е избран с листата на „Консервативна България“. Когато спечели първия мандат, бе едва на 22 години. А на парламентарния вот на 9 юни т. г. беше в листата на „Синя България“ за Пловдивска област.

Вътрешна проверка на община Карлово, към която се числи и кметството на Войнягово, установила, че закупенитe от Танковски строителни материали липсват. За случая били уведомени органите на реда. Срещу кмета е образувано досъдебно производство и днес е бил арестуван. Два пъти е бил осъждан на пробация.

В селото не изключват поради проблемите му с правосъдието скоро да бъде отстранен от длъжност. Засега е задържан за 24 часа и предстои да му повдигнат ново обвинение. „При всички случаи ще има предсрочни избори във Войнягово, а Танковски го чака ефективна присъда“, допълват в селото.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "КУЛТОВО! 31-годишен селски кмет продал камината на пенсионерския клуб за 80 лева и я проиграл на хазарт"

Какво мислите?