Home » ЗА ДАМИТЕ » Личният готвач на Тодор Живков разкри тайната, която криеше от десетилетия! Уникалната рецепта на мусаката на бай Данчо!
Личният готвач на Тодор Живков разкри тайната

Личният готвач на Тодор Живков разкри тайната, която криеше от десетилетия! Уникалната рецепта на мусаката на бай Данчо!

Мусаката на бай Данчо става нещо невероятно вкусно.

Предлагаме ви рецептата за мусаката на бай Данчо – личният готвач на Тодор Живков. Рецептата не е никак сложна, но както и при другите рецепти си има майсторлък. Днес от КОЧ ще Ви разкрием тайната рецепта за мусаката. Ето я и нея:

Трябват ни

500 грама кайма,
80 грама олио,
една глава лук,
700 грама картофи,
шест домата,
50 грама кашкавал,
червен пипер,
300 грама прясно мляко,
едно яйце,
една лъжица брашно,
черен пипер,
магданоз,
сол на вкус.

Начин на приготвяне:

Първо е необходимо да си задушим нарязания на ситно лук и една част от доматите в половината от мазнината. Задушаваме ги, докато си останат само на мазнинка. След това добавяме към тях каймата, червения пипер, черния пипер, ситно нарязания магданоз, малко вода и сол на вкус. Разбъркваме хубаво тази смес и я задушаваме, докато отново остане на мазнинка.

След това си обелваме картофите и ги нарязваме на кръгчета или така, както ви е удобно Взимаме една тава и в нея нареждаме кръгчета домати, а върху тях филийките от картофи – една до друга.

Върху картофите си разстиламе сместа с каймата, а отгоре пак се поставят кръгчета картофи и отново кръгчета домати. Заливаме с вода и поставяме мусаката да се пече във фурната. След като видим, че е вече добре изпечена, я заливаме със смес от яйцата, млякото, брашното, сол на вкус.

А най-отгоре я поръсваме с настъргания кашкавал и връщаме обратно за малко във фурната да се допече. Бай Данчо няма нужда от реклама, поради това няма да ви хвалим мусаката му. И сами може да се сетите какво чудо става, ушите да си изядеш. Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

Вижте още кулинарни рецепти на Gotvarstvo.net – Вашият кулинарен помощник!

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?