Горещи новини

МАГИЯТА на лятното слънцестоене 2024: Какво да направим, за да станем МАГНИТ за КЪСМЕТ?

Magiqta na lqtnoto sluncestoene

Смята се, че в деня на лятното слънцестоене природата ни дава енергия и ни зарежда с жизненост. Всяка година през юни е най-дългият ден в годината.

Как да работим с енергията и да привлечем късмет в този ден?

Какво се случва на лятното слънцестоене? Отговаря шаманката и ясновидка Кажетта Ахметжанова .

На 21 юни 2024 г. слънчевата активност достига своя максимум. Отвън може да изглежда, че Слънцето е застинало в зенита си и изобщо не се движи. В този ден то е в небето 16 часа и половина, достигайки най-високата точка над планетата. За жителите на северното полукълбо тропическото лято започва след 21-ви. При нас от 22 юни времето за престой на звездата на небето ще се намалява ежедневно до зимното слънцестоене.

От древни времена Денят на слънцестоенето се смята за празник за много народи. Той е бил особено почитан от северните жители, които се радвали на пристигането на топлина и лято повече от всички останали. На този специален ден се изпълнявали любовни ритуали. Хората правели амулети и талисмани, които носели късмет за цялата година.

Нашите предци са свързвали този ден с култа към Слънцето. Жителите на Британия пък изпълнявали ритуали за успешен брак и щастлив семеен живот, а двойките се вричали във вечна любов. Вярвало се, че на този ден духовете и на четирите стихии (огън, вода, земя и въздух) се радват на настъпването на лятото заедно с хората.

Същността на празника е да придобиете самочувствие, да се научите да се наслаждавате на живота и да му се радвате. Знаещите хора съветват този ден да отидете сред природата, за предпочитане по-близо до водоем.

Какво да правим на лятното слънцестоене

За тези, които работят с енергията си, този ден е много важен. По-добре е да го прекарате в уединение сред природата, да поздравите изгряващото слънце на зазоряване и да посветите деня на лечебна медитация. Преди това на разсъмване хората се миели с роса: смятало се, че това удължава младостта и подобрява здравето.

Тези, които се събудят на този ден при изгрев слънце, могат да си пожелаят заветно желание: то определено ще се сбъдне. Този празник е прекрасна причина да прекарате деня в радост и да изпълните сърцето си с щастие.

21 юни е благоприятен за прочистване на дома ви. Ако искате да обновите енергията в къщата си, обиколете къщата с икона на Казанската или Ярославската Божия майка, четейки молитва към Божията майка. Тази проста традиция ще ви помогне да почистите дома си от негативизъм и да се предпазите от неприятности.

Какво не трябва да се прави на лятното слънцестоене

През този ден не трябва да се допускат разрушителни мисли. Важно е да избягвате всякакви конфликти и негативизъм. В никакъв случай не вдигайте скандал и не уреждайте нещата с любимите хора. Играта с огъня и пренебрегването на правилата за безопасност са недопустими.

За да доближите изпълнението на истинските желания, трябва да прекарате деня в любимата си дейност, в мир и радост. Не можете да бъдете раздразнени, тъжни, да допуснете злото в сърцето си и да отмъщавате.

Слънцестоенето отваря пътя към личностно израстване и положителна трансформация. Много е важно в този ден да хванете вдъхновение, да почувствате единство със света и връзка с целия живот на планетата.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "МАГИЯТА на лятното слънцестоене 2024: Какво да направим, за да станем МАГНИТ за КЪСМЕТ?"

Какво мислите?