Горещи новини

Майката на Трифон Иванов проговори за паметника му, за който Стоичков и Балъков събират пари

Maikata na Trifon Ivanov progovori

Издигане на паметник на футболната легенда Трифон Иванов във Велико Търново е чудесна инициатива. Това смята майката на непрежалимия защитник от Пеневата чета – Маринка.

Лично съотборниците на Трифон Христо Стоичков и Красимир Балъков повеждат кампанията за набиране на средства за монумента. Те пристигат в болярския град на 1 юли (понеделник), за да подпомогнат идеята за статуята на Туньо.

Трифон Иванов (вдясно) в битка с Габриел Батистута от Аржентина преди точно 30 години
Трифон Иванов (вдясно) в битка с Габриел Батистута от Аржентина преди точно 30 години

„Хубаво е да бъде построен паметник на Трифон във Велико Търново. Не съм запозната какво ще се предприеме. Дано се съберат необходимите средства и да се осъществи тази идея“, коментира леля Маринка пред „България Днес“.

Тя заяви, че се надява да се види лично със Стоичков и Балъков, за да обсъдят темата за паметника на Туньо.

„Гледам мачовете от европейското първенство, друга работа нямам аз. На тази горещина не се излиза никъде. Дъщеря ми не дава да обикалям навън по жегите. Само телевизора щракам нагоре-надолу. Засега нямам фаворит на Евро 2024. Жалко, че България отдавна не участва на тези първенства. Времената се променят, хората са други“, смята майката на Трифон Иванов.

Леля Маринка с книгата за Туньо
Леля Маринка с книгата за Туньо

Ицо и Бала ще бъдат гости на Открита сцена Евро 2024/САЩ ’94. Основната кауза за проявата е събиране на средства за издигане на паметник на Трифон Иванов в града, съобщиха от родния му клуб „Етър“. Двете големи легенди отправиха послание чрез видеоклип, в който определиха инициативата като прекрасна.

Стоичков и Балъков ще се срещнат с феновете след 18 часа пред паметника на Асеневци в старата столица. Освен осминафиналите от европейското първенство в Германия на голям екран се предават и паметните мачове от великото американско лято преди точно 30 години, когато България завоюва бронзовите медали. Средствата от мърчандайз продуктите, както и част от печалбата на организаторите ще отидат за построяване на паметника на Туньо.

„На телевизора в нашия хол се гледаха всички мачове от Щатите преди 30 години. Апартаментът непрекъснато беше пълен с хора“, връща се назад в славните времена леля Маринка.

„Посрещането на момчетата във Велико Търново е най-щастливият ми момент от футболната кариера на Трифон. Радостта беше неописуема. Синът ми винаги е бил обичан от запалянковците.“

BGDNES

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Майката на Трифон Иванов проговори за паметника му, за който Стоичков и Балъков събират пари"

Какво мислите?