Горещи новини

Мариновани чушки по македонски – отворим ли буркана, не спираме, докато не го довършим! Ултра вкусотия:

Marinovani chushki po Makedonski

Ние, балканците, знаем как да приготвяме чушки по милион и един начин и това е един от тях. Предлагаме ви да опитате начина, по който съседите-македонци мариноват чушки за зимата (или просто за мезе към някое любимо питие).

Рецептата е лесна, но с много приятен резултат, заслужава си да направите поне един буркан! Ето продуктите за Мариновани чушки по македонски :

Необходими продукти: 

50 червени месести чушки

250 мл олио

250 мл оцет

1 шепа захар

1 шепа сол

2-3 глави чесън

2 връзки магданоз

1 пакетче черен пипер на зърна

Начин на приготвяне: 

Изпечете чушките, обелете ги, но махнете само дръжките, оставете ги цели. Сложете олиото, оцета, солта и захарта да заврат в голяма тенджера.

Когато марината заври, пуснете вътре чушките да поврят малко. Правете това на слаб огън и не бъркайте чушките, а само разклатете тенджерата. Мариноването продължава максимум 10 минути.

Почистете и нарежете на ситно чесъна, след което го смесете със ситно нарязания магданоз и черен пипер. Чушките, след като изстинат малко, се нареждат: ред чушки, отгоре слагаме чесън и магданоз, после пак чушки и продължаваме в същия ред.

мариновани чушки в чесън

Снимка: Pinterest

Залейте ги с маринатата и оставете бурканите отворени за една нощ.

мариновани чушки в буркан

Снимка: Pinterest

На сутринта долейте още малко от маринатата и затворете бурканите.

мариновани чуушки по македонски

Снимка: Pinterest

Да ви е сладко!

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Мариновани чушки по македонски – отворим ли буркана, не спираме, докато не го довършим! Ултра вкусотия:"

Какво мислите?