Мартин Карбовски вдигна църква

Мартин Карбовски вдигна църква

Продължаваме по програма за облагородяване на парцела около казанлъшката църквица на парк „Тюлбето“, храма „Събор на Свети Архангели“, похвали се Мартин Карбовски пред „България Днес“ и показа красив изглед от току-що направена беседка срещу малката църквичка в единия край на парцела й.

„Хората ще могат да направят и раздават курбан на закритото място. Така го мислим ние, така се е правело. Още малко остана, вътре се дорисуват стените. Чакаме и пръст. Да затревим двора, но нещо не идва пръстта“, въодушевено разказва Карбовски и видимо няма търпение храмът да е готов.

Преди време той решава да закупи земя в местността църквата край Казанлъшко, наречена парк „Тюлбето“, воден от вътрешното си убеждение да построи върху нея молитвен храм.

Днес сградата на светата обител вече е готова, изградена е и поливната система на дворното място, а журналистът на шега разказва:

„Докато правихме водата и поливната система на църквата, се появи стопанинът на лозето – един много голям смок! Така беше и с първата църквица, която помогнах да се свърши – докато зографисвахме стените, и там се появи змия, но беше пепелянка“.

Дали това е добра поличба или не, не е ясно, но важни са фактите, че църквата, навесът и беседката пред тях са изградени. Прокарани са ВИК тръби, а зидът, който очертава терена на църквата, също е построен.

За името на светата обител Карбовски разказва, че от Българската патриаршия са избрали да се казва „Събор на Свети Архангели“, а той не знае защо са решили да е именно събор.

Хотарена

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Мартин Карбовски вдигна църква"

Какво мислите?