Горещи новини

Мира Добрева просълзи феновете си

Mira Dobreva prosulzi Bulgariq

Мира Добрева умее да бръкне в душата с думи и да изкара оттам много чувства, които някои се опитват да заровят дълбоко. Похвално е отношението й към възрастните хора, до ри написа книга за тях.

Сега има повод да покаже жената, която обикновено не е харесвана, това е свекървата. Но не и при нея. Мира споделя, че тя за нея е като майка и изпитва дълбоко уважение към жената, дала живот на съпруга й.

Днес моята свекърва има рожден ден. Тя е акушерка, рожби в ръцете на много майки е дала. На мен ми даде ново чувство и трепета да я наричам “Майко”. Случи се така, че в живота си имам три майки. Една, която ме е родила, друга, която бди за духа ми и тази – майка на сина си, а така и моя, защото спазвам българските традиции.

Всъщност тази връзка не се роди мигновено. Минаха години, в които свиквах с новата Майка. Някои от възгледите ѝ ми бяха непонятни, друг път думите ѝ ми бяха чужди. Тя никога не ме упрекна. Вървеше по пътя към мен по своя си начин – с търпение, разбиране и всякога ми казваше блага дума, особено когато ми беше горчиво. Гледаше всяко мое предаване, веднага прочиташе всяка моя книга. Знае наизуст столетниците и никога не спря да ми повтаря: “Радвай се на живота, Мира!”

Спомням си първия път, като дойде да ми помогне за внучето. Беше си донесла бялата престилка – да е чиста за бебето, да не се ядосвам.

Понякога съм се ядосвала – през какво ли не минават човешките отношения, но тя винаги е намирала начин да ми напомни, че трябва да сме над нещата. Никога не ми е казвала лоша дума, нито колко много ме обича, но винаги съм го усещала, особено по отношение на дъщеря ми, която не е нейно биологично внуче. Но винаги и за двете деца е имало по равно – ако даде 20 лева на едното, точно толкова ще има и за другото.

Такава е моята свекърва.

Тя е от Пловдив и целият град я познава, но аз се радвам, че в този живот нея познах и днес мога да я поздравя с ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, Майко.
Благодаря ти за всичко!❤️

Само един благороден човек може да напише това. Радвам се да прочета този пост, който свидетелства за едни нормални човешки отношения, въпреки изпитанията на живота.

Нека е здрава, усмихната, щастлива и да се радва на деца и внуци още много години!, написа една от почитателките на журналистката.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Мира Добрева просълзи феновете си"

Какво мислите?