Пухкаво тесто, в което са увити най-сочните и ароматни парченца кренвирш – кой може да устои на това?
Днешната рецепта на КО4 е лесна и може да се приготви с буквално всяко тесто с мая. Не изисква много време, а резултатът винаги е супер! И така:
Хот-дог пай с кренвирши
Продукти:
250 мл. топла вода
500 гр. брашно
1 ч. л. сол
1 с. л. захар
50 мл. олио
1 пак. (7 гр.) суха мая
8 кренвирша
150 гр. кашкавал
Приготвяне:
Добавете маята, захарта и солта към пресятото брашно и разбъркайте. Добавете в кладенче, оформено в брашното, затоплената вода и разбъркайте леко. Добавете олио или зехтин и замесете течността с брашното, докато започне да се отлепя от стените на купата. Месете няколко минути на ръка върху набрашнен плот. Оформете тестото на гладка топка и я върнете в купата. Покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса двойно – около час или два.
През това време настържете кашкавала. Поомесете втасалото тесто и го оставете да втаса втори път.
Разделете готовото тесто на две части. Всяка част разточете на правоъгълник, като едната страна трябва да е равна на дължината на два кренвирша. Разстелете половината от кашкавала върху едната кора. Подредете по два кренвирша един над друг в двата края на кората (общо 4). Разрежете кората по средата.
След това завийте тестото на руло около кренвиршите. От двете кори трябва да получите общо 4 рула. Нарежете рулата на колелца и ги подреждайте едно до друго (но не плътно) в предварително намаслена тавичка. Направете разрези под формата на кръст върху всяко парченце кренвирш. След това намажете пая с яйце или разбит жълтък.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40-50 минути.
Be the first to comment on "Навиваш, режеш на кръгчета и редиш – буквално разцъфва в тавичката, а вкусът е бомба!"