Мекици, ама не какви, ами най-вкусните, които сте опитвали!
Ако не вярвате, пригответе ги по моята рецепта – внуците се избиват за тях и специално канят приятелите си у дома, за да ги опитат. Ето какво ви трябва, за да хапвате и вие Най-вкусните мекици:
Най-вкусните мекици
Продукти:
- 500-600 гр. брашно
- 1 пакетче суха мая 7 гр.
- 1 супена лъжица захар
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 яйце стайна температура
- 2-3 супени лъжици олио
- 5-6 супени лъжици кисело мляко стайна температура
- 1 чаша топла/хладка вода 200 мл
Приготвяне:
Пресях малко повече от половин пакет брашно 500-600 гр., направих кладенче в средата и изсипах едно пакетче суха мая от 7 гр., 1 с.
л. захар, 1 ч. л. сол, 1 яйце, 2-3 с.л. олио, 5-6 супени лъжици кис.мляко, 1 чаша топличка вода (ако трябва брашно, добавете още).
Замесих меко тесто и го оставих за една нощ в хладилника. На другия ден с намазнени длани се откъсва тестото (не се меси), прави се топка колкото топка за пинг-понг, разтяга се и се оформя с пръсти.
Мекиците се пържат в умерено сгорещено олио (като от време на време се поръсва с лъжица от сгорещеното олио).
Можете да ги ядете с каквото искате!
Снимка: Pinterest
Децата ги предпочитат само с пудра захар.
Да ви е сладко!
Be the first to comment on "Най-вкусните мекици – така казват и внуците, и техните приятели! Винаги ги глезя с тях, като дойдат на гости:"