Най-добрата Млечна торта с шоколадови трохи – правя я направо в блендера и става по-вкусна от сладоледа! Толкова е лесно:

Mlechna torta s shokoladovi trohi

Най-добрият млечен сладкиш с шоколадови трохи. При това се прави буквално за нула време и не цапате нито един излишен съд, освен тавата.

Просто защото се прави директно в блендера за няколко минути. Млечната торта с шоколадови трохи е идеалният избор за лятото, напомня на вкус сладолед Страчатела заради шоколадовите късчета, които се топят в устата.

Непременно я опитайте, ето какво е необходимо:

млечна торта Страчатела

Снимка: YouTube

Млечна торта с шоколадови трохи

Продукти:

  • 250 мл сладкарска сметана
  • 300 г кондензирано мляко
  • 240 мл прясно мляко
  • 240 мл мляко на прах
  • 12 г желатин (разтворен в 60 мл вода)
  • настърган шоколад

Приготвяне:

Изсипете сладката сметана, кондензираното мляко, обикновеното мляко и млякото на прах в блендер. Разбъркайте добре за около 1 минута, след което добавете желатина, предварително смесен с вода и разтворен.

мляко в блендер

Снимка: YouTube

Блендирайте поне още 2 минути, след което добавете настъргания шоколад и разбъркайте.

мляко с шоколадови трохи

Снимка: YouTube

Кремът се изсипва в огнеупорна форма и се слага в хладилника, докато стегне.

крем Страчатела

Снимка: YouTube

След като стегне добре, тортата се изважда от хладилника и се поднася, докато е още студена:

студена млечна торта

Снимка: YouTube

млечна торта с шоколадови трохи

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Най-добрата Млечна торта с шоколадови трохи – правя я направо в блендера и става по-вкусна от сладоледа! Толкова е лесно:"

Какво мислите?