Горещи новини

Най-добрата френска рецепта за месо: винаги излиза невероятно сочно и меко

Nai dobrata frenska recepta za meso

Днес ще приготвим вкусно ястие с месо на фурна, което ще украси всяка празнична трапеза. Лекотата на приготвяне и нежността на готовото месо няма да остави никого безразличен.

  • месо 1-1,3 кг.
  • 2 глави лук
  • 2 домата
  • 3 с.л. заквасена сметана или майонеза
  • 1 с.л. горчица
  • сол пипер
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • 100 г кашкавал

Избираме свинско месо за ястието, филе или котлет са отлични, нарязани на широки филийки с дебелина около 2 см. На всяко парче правим спретнати кръстосани разрези, така че месото да стане възможно най-меко и сочно.

Месото не изисква разбиване, просто трябва да го подготвите правилно. След като направите разрезите, поръсете парчетата месо добре със сол и черен пипер. Можете да използвате други любими подправки на вкус.

Смесете майонеза и горчица за марината в купа. Вместо майонеза можете да използвате заквасена сметана за по-лека текстура. С тази смес намажете обилно всяко парче месо, след което го обърнете и повторете процеса.

За да добавите вкус, нарежете две глави лук на тънки полукръгчета и домати на филийки. Смесете лука с лъжица майонеза или заквасена сметана, добавете малко лимонов сок за по-изразен вкус.

Равномерно разпределяме доматите и лука върху всяко парче месо, което ще придаде на ястието специална сочност и мекота.

Ястието се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 35-40 минути. Няколко минути преди месото да е готово, поръсете го с настърган кашкавал, например пармезан, и го оставетее обратно във фурната, за да образува апетитна златиста коричка.

Сервирайте месото горещо, допълнено със салата от пресни зеленчуци.

Това ястие несъмнено ще се превърне в звездата на вашата празнична трапеза и ще зарадва всички ценители на месото с изискана сочност и крехкост.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Най-добрата френска рецепта за месо: винаги излиза невероятно сочно и меко"

Какво мислите?