Най-добрият домашен сладолед с яйца: Рецепта само с 3 съставки, вкусна и освежаваща

Recepta za domashen sladoled

Ето как да си направите домашен сладолед само с 3 съставки, които вече имате в хладилника! Това лакомство е идеално за разхлаждане в горещите летни дни.

Сладоледът се приготвя лесно и може да се направи по много начини, но тази рецепта е особено проста и вкусна.

Това е основна рецепта за домашен млечен сладолед и можете лесно да го превърнете в малък шедьовър, като добавите други съставки като плодове или шоколад.

Съставки:

– 900 грама прясно мляко

– 250 грама захар

– 6 яйца

Приготвяне:

Разделете белтъците и жълтъците в две отделни тави.

Добавете една чаена лъжичка захар към тигана с жълтъците, след което разбийте добре с бъркалка. В жълтъчната смес постепенно добавете млякото, като разбивате през цялото време. Тенджерата с тази жълтъчно-млечна смес се слага на котлона и се готви на слаб огън при непрекъснато бъркане.

Сместа не трябва да завира, а само малко да се сгъсти. Когато сместа започне да „лепне“ и да остане върху лъжицата или шпатулата, с която бъркате, значи е готова. Полученият крем изсипете в купа, за да изстине по-бързо.

Добавете 250 грама захар в купата с белтъците, след което разбийте с бъркалка. Слагат се в купа с разбитите белтъци и захарта, слагат се на пара и се разбиват с тел за около 5 минути. След като отстраните сместа на пара, я разбийте с миксер на най-висока скорост.

Белтъците и захарта трябва да са толкова добре разбити, че да не падат от купата, когато я обръщате.

Добавете сместа от белтъците и захарта към сместа от жълтъците и млякото, след което всичко се разбърква добре с тел. Изсипете получената смес в съд и я сложете във фризера за поне четири-пет часа, най-добре за една нощ.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Най-добрият домашен сладолед с яйца: Рецепта само с 3 съставки, вкусна и освежаваща"

Какво мислите?