Най-лесната рецепта за турски тулумби: Хрупкави отвън и сочни отвътре

Най-лесната рецепта за турски тулумби: Хрупкави отвън и сочни отвътре

Турски тулумби се приготвят много лесно и не са натрапчиво сладки. Опитайте тази рецепта, ще ви хареса!

Необходими са ви следните продукти:

За тестото:

2 чаши вода (400 мл)
1 супена лъжица масло (100 мл)
2 чаши и половина брашно (250 г)
1 супена лъжица олио
1 чаена лъжичка захар
1 щипка сол
4 яйца

За сиропа:

3,5 чаши захар (250 мл чаша)
2,5 чаши вода
малко лимонов сок

Начин на приготвяне:

Първо пригответе сиропа. За него в подходяща тенджера се слагат захарта и водата и когато започне да заври, се вари на слаб огън 10-15 минути, докато се сгъсти малко.

Добавете лимонов сок, гответе още няколко минути и оставете да изстине. Сиропът трябва да е напълно охладен и едва след това започнете да приготвяте тестото.

За тестото в тенджера се смесват вода, масло, олио, захар и сол и се слагат на огъня да заври.

Към сместа от врящата течност се добавя брашното, бърка се с дървена лъжица 5-6 минути и се сварява добре, така че да се оформи на топка. Оставете тестото настрана да изстине.

След като тестото се охлади, едно по едно разбийте яйцата в тестото и разбийте добре с миксер.

Прикрепете върха на звезда към торбичка и я напълнете с тестото.

Натиснете тестото в СТУДЕНО ОЛИО (може и малко хладко) и го нарежете с намаслена ножица.

Пекат се на среден огън, докато добият приятен златист цвят от двете страни. За целта може би е най-добре да имате два тигана, така че докато едното олио изстива, пържете в другото, редувайки се.

Извадете тулумбите от маслото и ги поставете в студения сироп и ги оставете да престоят 2-3 минути.
Най-лесната рецепта за турски тулумби

Нашият десерт е готов. Приятен апетит на тези, които го опитат.

За още рецепти, последвайте страницата ни във Фейсбук!

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Най-лесната рецепта за турски тулумби: Хрупкави отвън и сочни отвътре"

Какво мислите?