Home » БЪЛГАРИЯ » Най-популярните CS:GO шампионати в eSports индустрията през 2021
Най-популярните CS:GO шампионати в eSports индустрията през 2021

Най-популярните CS:GO шампионати в eSports индустрията през 2021

Играта Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) е един от наследниците на култовата Coun-ter-Strike. Днес този шутър е сред лидерите и в eSports сегмента, а най-добрите играчи на планетата се съревновават професионално един срещу друг. При това – за наистина внушителни наградни фондове.

Индустрията eSports се развива със скоростни темпове, а професионалният гейминг се превръща в цел за все повече хора. В тази статия ще ви представим някои от най-популярните CS:GO турнири, които очакваме през тази година. Със сигурност емоциите отново ще властват, няма никакъв спор относно това. Ние пък очакваме да видим играта в спортните залози на ефбет.

BLAST Premier Series

През 2021 година ще се насладим не просто на два сезонни шампионата под шапката на BLAST, а на големите Premier Global Finals. Най-добрите играчи в света ще премерят сили за общ награден фонд от 1 милион долара. Участие в надпреварата взимат осемте най-класни отбора за настоящия момент, а финансовият стимул определено е сериозен.

DreamHack Masters

Състезанието DreamHack Masters CSGO е сред турнирите, които трябва задължително да отбележите в календарите си, ако сте запленени от eSports индустрията. Надпреварата ще е “лятна” и ще стартира през месец юни. След това ни очаква и “зимно” състезание, но за него тепърва ще научим повече подробности.

CSGO Major Championship

Пандемията от коронавирус обърка плановете в eSports индустрията, като през 2020 година не успяхме да се насладим на CSGO Major Championship. През тази година обаче грешката ще бъде поправена и със сигурност ще се проведе състезание от Major Championship сериите. За съжаление, все още не знаем кога точно ще се случи това, но очакваме информация възможно най-скоро.

ESL Pro League

Сезон 13 и Сезон 14 на ESL Pro League ще задоволят глада ни за качествени CS:GO битки не един, а два пъти тази година. 13-ият сезон ще стартира на 10 март, а 14-ият – през септември. По-запознатите знаят, че ESL Pro League битките винаги ни предлагат някои изключителни емоции. Нямаме никакви съмнения, че и този път ще бъде така.

Intel Extreme Masters

Когато говорим за професионалния сегмент на CS:GO, Intel Extreme Masters остава една от най-престижните и големи надпревари. Екшънът винаги е отличен, а играчите – от световна величина. Наличието на жива публика също прави събитията още по-интригуващи. През тази година следва да очакваме цели четири събития с марката IEM, което наистина ни радва.

PGL Major Stockholm

Няма как да не споменем и очаквания с огромен интерес PGL Major в шведската столица Стокхолм. Тук наградният фонд нараства до цели 2 милиона долара, което е сред най-големите призове в CS:GO сегмента в настоящия момент. Турнирът ще се проведе в рамките на две седмици и ще стартира в една от последните седмици на октомври. Отборът победител ще получи не само добри пари, но и място във финала на BLAST Premier.

Това са някои от най-големите CS:GO турнири, които следва да очакваме до края на тази година. ESports индустрията не спира да се развива с бесни темпове, което може единствено да ни радва. Очакваме с нетърпение предстоящите битки между най-добрите отбори в света.

Ако сте сте решили да играете онлайн хазарт, съветваме ви да бъдете максимално разумни и внимателни. Не забравяйте, че онлайн залозите са най-вече за забавление!

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?