Горещи новини

Намазах плота на газовата печа с вазелин по препоръка на свекървата и не повярвах на очите си! Друго си е да питаш патило:

Namazah plota na gazovata pechka s vazelin

Почистването на газова печка не е лесна задача, за разлика от индукционната печка, която няма издутини и труднодостъпни места. Ето защо е най-добре да предотвратите замърсяването предварително, вместо да прекарвате часове в премахването му.

Свекърва ми отдавна използва вазелин за борба със сажди, мазнини и кафяви петна по печката.

Благодарение на защитния филм, който вазелинът създава върху повърхността на печката, тя се почиства по-лесно и остава чиста по-дълго.

тубичка вазелин

Снимка: Pinterest

Преди да започнете да почиствате печката с вазелин, трябва да изчакате, докато се охлади, в противен случай продуктът ще се втечни и ще започне да се разтича върху печката. След това трябва да нанесете вазелина върху чист и сух плот с микрофибърна кърпа и след това да го оставите да действа 15 минути.

След това можете да измиете вазелина със суха салфетка или кърпа. Повърхността на печката няма да образува жълти и кафяви петна и по нея няма да полепне мазнина. Благодарение на това почистване, печката ще остане чиста дори след готвене.

почистване печка вазелин

Снимка: Pinterest

Ако говорим за почистване на фурната, често нямам време да избърша стъклото след готвене, така че с течение на времето по него се появяват мръсни петна и следи. В такива случаи вазелинът също се оказва много ефикасно средство. За да почистите стъклото на фурната, трябва да нанесете вазелин върху повърхността му и да го оставите да престои няколко минути. След това съберете вазелина с мека кърпа или хартиена кърпа.

почистване стъкло фурна

Снимка: Pinterest

Точно както при почистването на газова печка, вазелинът ще ви помогне бързо и лесно да премахнете всякакви замърсявания, дори и да са вече засъхнали.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Намазах плота на газовата печа с вазелин по препоръка на свекървата и не повярвах на очите си! Друго си е да питаш патило:"

Какво мислите?