Направих ги без яйца и мляко, а станаха по-пухкави и вкусни от обичайните, палачинки от ново поколение

Направих ги без яйца и мляко

Тези палачинки станаха истински хит и всички искат от тях само вече, изпробва Ко4.

Толкова по-вкусни стават от традиционните, че ще ви станат любими.. Веднага ще се досетите, че палачинките в тестото няма мляко или яйца, а картофи.

Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal

Съставки

Пшеничено брашно 2 чаши
Газирана вода 500-600 ml
захар 1 супена лъжица.
сол 1 ч. Л
сода 1 щипка
Слънчогледово масло 4 супени лъжици
картофи 2 броя
Зелен лук

Подготовка

Сварете картофите, обелете и почистете.

За тестото, смесете брашното със сол, захар и сода. Налейте газираната вода и 3 супени лъжици слънчогледово масло. Разбъркайте до гладкост и се оставете за половин час.

Нарежете картофите на малки кубчета, нарежете лука, леко посолете на вкус, разбъркайте.

Загрейте омасленият тиган. Изсипете част от тестото, разпределете. Поръсете с малко картофи и лук. Когато дъното се запече и зачерви, обърнете палачинката. Поставете готовите палачинки в купчина под капак.

Постни палачинки са чудесно извинение за удължаване на седмицата Масленица! Ще се радваме, ако споделите статията с приятели!

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Направих ги без яйца и мляко, а станаха по-пухкави и вкусни от обичайните, палачинки от ново поколение"

Какво мислите?