Новините на фокус
Home » СВЯТ » НАСА: Задава се двойна опасност, която ще унищожи Земята (ВИДЕО)
Задава се двойна опасност за Земята

НАСА: Задава се двойна опасност, която ще унищожи Земята (ВИДЕО)

Загадъчните астероиди близнаци, които бяха забелязани за пръв път да преминават в орбитата на Земята в края на миналата година, вече са започнали да влияят негативно на нашата планета и я водят към сигурна смърт.

Това твърдение се появи в интернет пространството наскоро и според любителите на конспиративните теории идва от уважавани специалисти. Необичайният космически обект, наречен 2017 YE5, бе открит на 21 декември 2017 г., по време на проучване в Мароко. По-късно астрономите с изненада откриха, че космическият скален къс всъщност не е един, а два, почти еднакви астероида, които се движат в своя орбита, въртейки се един около друг.

Снимка: NASA

След това откритие учените започнаха подробно да изучават космическото явление, а от НАСА заявиха, че подобни астероиди все още не се изследвани, защото се появяват изключително рядко. Американските експерти уточниха също, че 2017 YE5 е едва четвъртият подобен астероид, който преминава близо до Земята.

Подробности за физическите свойства и характеристики на мистериозните близнаци станаха известни чак в края на юни тази година. Това обаче, постави нови предизвикателства пред учените, защото откриването на един отговор, даваше начало на нови въпроси.

Снимка: NASA

След преминаването на двойката астероиди в близост до нашата планета, учените откриха, че това са две отделни тела, които се движат едно след друго и правят по едно пълно завъртане около себе си съответно за 20 и 24 часа.

Извършените наблюдения разкриха още, че двата обекта не отразяват слънчева светлина, толкова добре, колкото типичните скалисти астероиди. Учените побързаха да обяснят феномена и да разсеят зараждащите се теории за извънземни наблюдатели и гибелта на цивилизацията, заявявайки, че това се дължи на тъмната като въглен повърхност на телата. И макар да звучи логично, редица скептично настроени потребители изразиха мнение, че след като съставът им е скален, те трябва да са в състояние да отразяват светлината.

Някои експерти предположиха също, че мистериозните тела имат различна плътност, както и различна грапавина на повърхността, но според други те са напълно еднакви по състав и структура.

Това разминаване на мнения породи още въпроси и откачени теории, които започнаха да циркулират онлайн.

Според повечето уфолози загадъчните астероиди близнаци са причината за все по-често случващите се природни катаклизми, които връхлитат Земята и от година на година стават все по-разрушителни.

Появи се и друга, още по-гибелна теория, основаваща се на „прецизни изчислили“, които сочат, че на определено разстояние от Земята, гигантските космически скали ще забавят своето въртене, след което ще се стоварят върху планетата ни с унищожителна сила, нанасяйки удари от две места.

Вследствие на този двоен сблъсък Земята ще бъде разкъсана на множество парчета, от което логично следва, че и цялото човечество ще бъде заличено от лицето на Вселената.

Какво ще се случи обаче, можем само да гадаем, защото следващото близко преминаване на 2017 YE5 край Земята ще е най-рано след 170 години, твърдят от НАСА.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?