На всяка Бъдни вечер го правя: вкусен мачкан боб с подправки

На всяка Бъдни вечер го правя: вкусен мачкан боб с подправки

Бъдни вечер наближава, а с това и се засилва ентусиазма у домакините тази година да блеснат с кулинарни умения, а ястията, които сервират, да са придружени с бурни аплодисменти.

Днес ще споделим с вас чудна рецепта за вкусен и лесен за приготвяне мачкан боб, който ще се понрави на всеки, това ви го гарантираме.

Как да приготвите най-вкусния мачкан боб за Бъдни вечер?

Ето какви продукти ще са ви нужни:

боб – 500 г
лук – 200 г кромид
сол – 15 г сол
моркови – 2 броя
джоджен – 20 г сушен
магданоз – 15 г сушен
олио – 200 мл
червен пипер – 1 – 2 ч.л.

Начин на приготвяне:

Започнете с накисването на боба в студена вода. Оставете го така за една нощ. На следващия ден сменете водата и го сложете на котлона да се вари за 15 минути.

Отново сменете водата и едва след това добавете нарязаните на ситно лук и моркови.

Когато бобовите зърна са напълно омекнали, посолете и отцедете излишната вода. Вземете удобен прибор, с който да намачкате боба и опитайте да го превърнете в нещо като пюре. Идва ред на олиото, червения пипер, магданоза и джоджена.

Като за финал поръсете ястието със запържен лук. Гарантираме ви, че няма такава вкусотия.

Бон апети./jenata.blitz.bg

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "На всяка Бъдни вечер го правя: вкусен мачкан боб с подправки"

Какво мислите?