Горещи новини

Новата седмица носи чувствително захлаждане

Новата седмица носи чувствително захлаждане

Доста тежки и уморителни жеги преживяхме това лято и повечето от нас нямат търпение да дойде най-сетне свежия западен полъх, който понижава температурите.

Но днес все още остава доста горещо. За по-голямата част от България е обявен жълт код за опасни горещини в неделя. Синоптиците обаче прогнозират захлаждане в началото на следващата седмица.

Първата половина на предстоящата седмица ще бъде с летен характер и високи температури, прогнозира Ники Василковкски по Нова ТВ.

Максималните температури ще бъдат между 33 градуса и 38 градуса. След обяд над Източна България и планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

В планините ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще има купеста облачност, но само на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27 градуса, на 2000 метра 18 градуса-19 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Следобед и преди полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 29 градуса и 32 градуса. Температурата на морската вода е 27 градуса-29 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Вече към края на август се очакват по-значителни валежи на повече места в страната, временно интензивни, каза още той.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Новата седмица носи чувствително захлаждане"

Какво мислите?