Новоизлюпеният депутат Николай Марков: Какво толкова е направил Левски?

Nikolai Markov za Levski

Видео клип, в който новоизлюпеният депутат от „Величие“ подполк. Николай Марков анализира Левски, стана тотален анти хит в социалните мрежи през последните седмици. В него Марков пита:  „Какво толкова е направил Левски?“.

Ето с какви думи точно подполк. Марков говори за Апостола:

„Знаете ли защо се появява Левски на сцената? Те не са го празнували даже… Левски става национален герой, защото трябва да имаме национален герой – да се произведат! Кое е нещото, което Левкси … какво толкова се е опитал да направи Левски…? Левски се е опитал да направи нещо и ние сега го веем като байрак във всеки кабинет!“

Коментарът на Николай Марков е направен в подкаста на Ивелин Николов. Откъс от неговото участие се разпространява в последните дни из социалните мрежи. Във видеото той омаловажава делото на Левски и на останалите национални герои от времето на Възраждането в България.

„Кой българин е имал национално самосъзнание преди 145 години да управлява държава?! Бихте ли ми обяснили? Бащите на нашите възрожденци знаете ли какви са били – въшльовци. Въшльовци“, казва още подполковникът.

Марков е бивш подполковник от НСО, а създател на партия „Величие“ е Ивелин Михайлов. Името му нашумя покрай създаването на „Исторически парк“ край село Неофит Рилски в община Ветрино.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Новоизлюпеният депутат Николай Марков: Какво толкова е направил Левски?"

Какво мислите?