Оказва се, че не всеки знае защо са необходими 3 отделения в пералнята

Оказва се че не всеки знае защо са необходими 3 отделения в пералнята

Мисля, че всеки знае за ваничката за прах за пране, но не всеки знае защо е разделена на три отделения. Това основно се прави във всички перални машини.

Външните отделения са маркирани с римски цифри или понякога с буквите A и B, а разположеното в средата има икона на снежинка или цвете.

Отделението с римска цифра I или буква A е предназначено за предварително пране или накисване.

По време на предварителното пране предметите се накисват, което означава, че остават във вода за дълго време. Това е необходимо, когато има упорити или стари петна. Това е необходимо, за да се улесни пералнята да избие мръсотията от нещата, защото при накисване тъканта се разтяга и набъбва.

Отделението с римска цифра II или буква B е предназначено за основния препарат. Това отделение се използва главно при избор на всички други режими на пране.

Препарати за изплакване, белина, балсами и други допълнителни продукти за пране се добавят към отделението, маркирано със снежинка или цвете.

В тази система няма нищо сложно, дори ако издърпате отделението за прах по време на процеса на пране, няма да се случи нищо лошо, тя ще продължи да се пълни с вода.

Ваничката е разделена на отделения, така че пералнята да поеме необходимия продукт при различни режими на пране и те да не се смесват помежду си.

Разлики в режимите на пране

Има много режими на пране. Доста често производителите ги създават, за да привлекат купувачи, създавайки илюзията за много различни функции, изпълнявани от пералнята.

В края на краищата някои режими не правят почти никаква разлика, но някои все още имат значителни разлики и ние ги използваме.

Режимите на пране, в зависимост от броя на артикулите, степента на замърсяване, вида на тъканта и много други фактори, се различават по следните характеристики:

Според температурата на нагряване на водата (обикновено от 30 до 90 градуса)

Например, когато трябва да перете синтетични дрехи, температурата трябва да е по-ниска, за да не развалите дрехите, но ако перете памучно бельо, температурата може да е по-висока.

Броят на оборотите на барабана

Например, високи обороти се използват при центрофугиране и сушене в пералня. По принцип максималната центрофуга в машината е 1000 оборота в минута.

Според алгоритмите за въртене на барабана

Например въртенето при пране на деликатни тъкани може да бъде по-плавно и меко. Зависи от модела на пералнята и нейната цена.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Оказва се, че не всеки знае защо са необходими 3 отделения в пералнята"

Какво мислите?