Отец Георги Гелеменов пред „България Днес“: Гей парад на Задушница е гологъза провокация!

Gei parad na Zadushnica e gologuza provokaciq

Такива събития трябва да бъдат забранени, защото развращават младежта, категоричен е духовникът 

„Тези паради трябва да бъдат забранени със закон, защото развращават младежта. Това е злокобно тяхно шествие. Какви са тия гологъзи, ще ми ходят там с къси гащи и без гащи да плашат децата? Точно на Задушница да се провежда гей парад – за мен това е умишлена провокация.“

Това заяви пред „България Днес“ отец Георги Гелеменов по повод предстоящия гей парад, който ще се проведе в тази събота (22 юни) навръх големия християнски празник Черешова задушница.

Гей парадът да бъде преместен на по-отдалечено място, предлага духовникът
Гей парадът да бъде преместен на по-отдалечено място, предлага духовникът

Денят е свят за християнския свят, като се почита паметта на мъртвите и се посещават гробища. Това е една от трите големи задушници през годината.

„На този ден на са желателни шумните забавления. Не са препоръчителни такива празници“, добави Гелеменов.

Отецът смята, че щом държавата ни не може да забрани шествията, трябва поне да бъдат изнесени далеч от очите на хората и от публичните места.

Отец Гелеменов призовава към повече смирение
Отец Гелеменов призовава към повече смирение

„Това е сган, пренесена от евроатлантическите структури в България, които впрочем са със същата ориентация и сега ни я натрисат и на нас – българите. Да си правят парадите, щом искат, но нека бъде на по-скришно място – в Южния парк или някъде в Стара планина“, допълни Гелеменов.

Отецът е наясно, че хомосексуализмът не е нещо ново и го е имало винаги – още от древни времена, но призовава към повече смирение на този ден.

„Американската армия е пълна с гейове, германската също. Хомосексуализмът не е от сега, имало го е още от Древна Спарта и е проникнал и в наше време, но пак казвам – за мен е умишлена провокация да правят парад редом със Задушницата“, завършва отецът.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Отец Георги Гелеменов пред „България Днес“: Гей парад на Задушница е гологъза провокация!"

Какво мислите?