От ромското гето на с. Тополчане до Олимпийски медал – историята на Божидар Андреев

От ромското гето на с. Тополчане до Олимпийски медал - историята на Божидар Андреев

27-годишният щангист Божидар Андреев се завърна с бронз от игрите в Париж, а на летището се похвали, че му предстои сватба. Любка Николова е момичето, което очаква своя бъдещ съпруг вече като олимпийски шампион.

Любка НиколоваТой посвети медала на баща си и брат си, които са го запалили по спорта и вече са покойници, и най-вече на дъщерята на своя личен треньор и наставник Пламен Братойчев – Преслава, която загуби живота си от онкозаболяване точно преди старта на Божо на олимпиадата в Токио и тогава той се зарече да извоюва за нея отличие.

Животът му обаче никак не е лесен, припомня Ко4. Губи баща си, минава през още редица трудности. Трудно връзва двата края, преживявайки само с по 200 лева на месец. Треньорът му Пламен Братойчев постоянно му помага. Дори го приютява в… гаража си.

Принуден е да работи в един от хипермаркетите в Сливен. Любопитна снимка от този му период плъзна в социалните мрежи, а разпространилата я В. Петкова написа следното:

Историята на Божидар Андреев„Снимката е направена на 22.07.2017 г. На касата в хипермаркет в Сливен работи 19-годишният Божидар Андреев. По това време днешният олимпийски медалист е почти без пари и се налага да тренира и работи едновременно, докато живеe в стаята за чистачки в залата по щанги. Трябва да има филм за живота на този мъж!!!“.

Божидар Андреев остана много близо до медалите на Олимпиадата в Токио и обеща, че ще вземе медал на следващите игри. В Париж българинът спечели бронз.

Божидар Андреев сватба

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "От ромското гето на с. Тополчане до Олимпийски медал – историята на Божидар Андреев"

Какво мислите?