Горещи новини

Пазя си я за специални случаи – отвътре е с локумче и цялата е напоена в сладък сироп. Изяждат я до шушка у дома:

Recepta za sladka banica

Опитвали ли сте сладка баница? Имаме предвид освен традиционната баклава?

Ако не, то тази рецепта на Ko4 ще ви накара да се влюбите. Баница с локум, при това – напоена с ароматен сироп – ммм, направо се топи в устата! Прави се лесно, а след това няма човек, който да устои на едно парченце нежна сладост. Ето рецептата за тази изумително вкусна сиропирана баница с локум:

Сиропирана баница с локум

Продукти:

1 пак.фини кори за баница – 500 гр.
2 кутии локум по избор

За плънката:

2 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. олио
1 ч. ч. брашно
1 пак.бакпулвер

За сиропа:

1 1/2 ч. ч. захар
3 ч. ч. вода
3 пак. ванилия

Приготвяне:

Първо пригответе плънката: в купа разбийте яйцата със захарта, киселото мляко, олиото, брашното и бакпулвера. Нарежете локума на ивици и разтворете корите на плота. Сложете по 3 с. л. от сместа за плънката и хубаво намажете кората с нея. На късата страна подредете локума и навийте на руло, като хващате по 2 кори заедно. Готовите рулца редете в тава (най-добре използвайте тази от фурната), като първо я намажете добре с олио.

Изпечете баницата в загрята фурна на 180 градуса до хубав червен загар. През това време пригответе сиропа, като сложите продуктите на котлона и изчакате сместа да заври. Оставете сиропа да поври 5 мин.

Сиропирайте охладената баница с охладен сироп. Оставете я да попие добре сиропа, най-добре за 1 нощ. След това нарежете на парчета и поднесете.

По желание може да добавите в плънката натрошени орехи, а отгоре да поръсите с кокос – става още по-вкусно!

Приятен апетит!

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Пазя си я за специални случаи – отвътре е с локумче и цялата е напоена в сладък сироп. Изяждат я до шушка у дома:"

Какво мислите?