Home » БЪЛГАРИЯ » Пиарът на „Продължаваме промяната“: Румен Радев е Путински трол
Пиарът на „Продължаваме промяната“: Румен Радев е Путински трол

Пиарът на „Продължаваме промяната“: Румен Радев е Путински трол

Взрив в социалните мрежи предизвика коментар на пиарът на ПП Диана Дамянова в разгара на втория протест за подкрепа на кабинета на Кирил Петков с намек, че „Продължаваме промяната“ вече събира подписи за импийчмънт на Радев.

Във фейсбук дългогодишният експерт по връзки с обществеността на руската компания „Лукойл“ написа по повод нестихващите критики от страна на държавния глава към управляващите в последните седмици, че „таз работа ще опре да импийчмънт“.

А в коментари Дамянова дава да се разбере, че поне опит Радев да бъде отстранен от поста си на „Дондуков“ 2 е трябвало да бъде направен отдавна, вероятно дори преди и Кирил Петков, и Асен Василев, да дадат мощна подкрепа за втория му мандат.

„Така става, като гласуваш за човека с вдигнат юмрук, а получиш Путински трол“, осъзнава сега пиарката на премиера. А възгласът й бе посрещнат изключително радушно от десницата и на остър нож от страна на социалисти и бивши членове на БСП, застанали плътно зад главнокомандващия като „балансьор“ между Изтока и Запада дори в ситуация на война, при която Русия е безспорният агресор.

Процедурата по евентуално предсрочно освобождаване на президента от поста му на „Дондуков“ 2 обаче е изключително сложна у нас.

За да се стигне до нейното започване са необходими минимум 60 подписа на депутати („Промяната“ разполага с 67 – б.р.), но причините за искането й не са строго дефинирани и подлежат на особено тълкувание. Според конституцията Радев трябва да е извършил държавна измяна, за да бъде обвинен в такава и да може да се задейства процесът по импийчмънт.

А освен това, за да „мине“ и да е успешен, е необходимо почти квалифицирано мнозинство в Народното събрание. 160 депутати трябва да гласуват със „за“, а в момента общо коалицията в състав ПП, ДБ и БСП разполага със 109 + шестима независими – 115.

ГЕРБ пък наскоро демонстрираха особена близост с Радев, като това особено ярко си пролича около 24-и май, където той бе посрещнат забележително топло от кмета в Пловдив и депутати на Бойко Борисов. В БСП пък категорично биха се разцепили по тази тема, отбелязват самите червени.

Първи тон за евентуалното детрониране на Радев даде бащата на Кирил Петков – Петко.

Диана Дамянова

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?