Горещи новини

Питки-шушулки, меки като памук! На децата ги пълня, а ние ги хапваме само така – коричката хруска като на хляба едно време:

Питки-шушулки меки като памук! На децата ги пълня а ние ги хапваме само така - коричката хруска като на хляба едно време:

Ако обичате миризмата и вкуса на пресни печива, изпечете си тези Питки-шушулки още днес!

Тази рецепта за домашни хлебчета е много проста и всеки може да я приготви, дори и без никакви готварски умения.

Ако желаете, можете да обогатите основната рецепта с любимите си съставки – семена, подправки и различни подправки. Ето основните продукти:

Питки-шушулки

Продукти:

  • 1/2 кг обикновено брашно
  • 300 мл вода
  • кубче прясна мая или пакетче суха мая
  • 1 ч. л. сол

По избор:

  • семена
  • едра сол
  • кимион

Приготвяне:

Размийте маята в хладка вода и добавете брашното.

Посолява се и се замесва меко и еластично тесто.

Покрийте купата с тестото с памучна кърпа и оставете да втаса на топло място за час.

втасало тесто в купа

Снимка: pixabay

Втасалото тесто разделяме на 8 равни части – питки.

Оформяме бъдещото хлебче.

Поставяме ги в тава, покрита с хартия за печене.

тесто за питки

Снимка: pixabay

Оставете ги да втасат така докато удвоят обема си.

Загрейте фурната на 200 градуса. В по-голяма тава се налива вода и в нея се поставя тавата с хлебчетата.

Пече се около 30 минути.

изпечени питки

Снимка: pixabay

питки шушулки

Снимка: pixabay

Да ви е сладко!

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Питки-шушулки, меки като памук! На децата ги пълня, а ние ги хапваме само така – коричката хруска като на хляба едно време:"

Какво мислите?