Горещи новини

Помага на всеки: Италианец променя село Капитановци само с двете си ръце

Italianec pomaga na vsichki v seloto

Италианец дава пример на цяло село у нас как се работи. Той доброволно поддържа зелените площи, цепи дърва, прави тротоари, боядисва и пр.

Кармелино Салдуко помага на всеки, който го повика във видинското село Капитановци.

Преди повече от 15 години Кармелино от Италия и Генка Иванова от видинското село Капитановци се запознават случайно във видинската болница, където тя работи. „Бях в болницата с мой братовчед, който е женен за българка. И там се запознахме, но тя искаше време. Отидох си в Италия и се върнах отново, за да я потърся и тогава решихме да се съберем, макар че на нея не ѝ беше лесно“, сподели Кармелино.

Двамата живеят за кратко в Италия, но решават да се установят в България, във видинското село Капитановци.

„Тук се чувствам много добре. Италия е шумна. За да намериш работа, трябва да имаш квартира, а като дойдох тук ми хареса тишината, спокойствието и реших да останем“, каза новият жител на селото.

Кармелино започва да се грижи за селото като за свой дом. Коси тревата, заедно с Генка се грижат за цветните градини, купува си разнообразни машини и започва да помага на всеки, който го повика.

„Аз не гледам дали ще ми дадат пари или не. Преди време правиха ремонт на църквата и искаха доброволци за по три дни. Аз останах докрай, защото имаше работа“, каза още той пред Нова тв.

Мъжът от Италия реже дървата на бабите в селото, оре градини и дори го викат да копае гробове. Наскоро имало голяма буря и няколко паднали дървета.

„До обяд той вече ги беше нарязал, махнал и почистил, и въобще не се наложи дори да извикам общината за щетите, които бяха нанесени. Включва се в абсолютно всичко свързано с поддръжката на нашето село и винаги съм казвала, че ако имахме десет като Карамело щяхме да светим като Лас Вегас “, отбеляза кметът на селото Десислава Венелинова.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Помага на всеки: Италианец променя село Капитановци само с двете си ръце"

Какво мислите?