Горещи новини

Поставете парче фолио в дистанционното: Ще бъдете изумени, когато разберете какво се случва

Parche folio v distancionno

В ежедневието често се случва в удобен момент батериите в дистанционното управление да „умрат“ и да няма нови под ръка. В тази ситуация обикновено парче фолио може да бъде полезно.

За този трик е подходящо всяко фолио – от обвивка на шоколад, кутия цигари или обикновено кухненско фолио.

Навийте го на малък цилиндър и го поставете в слота за батерията на вашето дистанционно управление или друго устройство. Така устройството ще работи отново.

Този метод може да бъде полезен не само за дистанционни управления, но и за други устройства, като компютърни мишки, фенерчета или дори уоки-токита.

Как работи?

В устройства като дистанционни управления, мишки или фенерчета, батериите са свързани последователно. Общото напрежение във веригата е сумата от напреженията на всеки от елементите. Когато сменим една батерия с фолио, поддържаме тази верига. Напрежението на една батерия е разделено на две части, което е еквивалентно на две частично разредени батерии.

Важно е обаче да запомните, че този метод не винаги работи за всички устройства. Някои устройства, например много дистанционни управления, изискват напрежение от поне 2,0-2,5 волта, което една батерия не може да осигури.

В същото време, за прости LED фенерчета, които обикновено използват 3 батерии (4,5 волта), методът работи чудесно. За техните светодиоди е достатъчно напрежение от 3-3,2 волта, което може да се получи с помощта на две батерии и парче фолио.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Поставете парче фолио в дистанционното: Ще бъдете изумени, когато разберете какво се случва"

Какво мислите?