Горещи новини

По 1500 лева на семейство на месец, ако живее на промоция от Лидл, Кауфланд, Билла, Метро и другите вериги

Semeistvo ako jivee na promocii my trqbvat 1500 leva

Въпреки известно понижение на цените напоследък, разходите за храна на тричленно семейство в България остават високи, като средно достигат 1500 лева на месец. Това показва проучване на „Телеграф“, базирано на разговори с домакинства в различни градове в страната.

Русе: 38-годишната Илиана споделя, че семейството ѝ харчи поне 1500 лева месечно само за храна вкъщи, въпреки икономичния начин на живот и помощта от родителите на село. Основните разходи са за месо, млечни продукти, яйца, зеленчуци и основни хранителни стоки.

Стара Загора: Храната на тричленно семейство включва около 16 основни продукта, като сирене, кашкавал, хляб, месо, плодове и зеленчуци са сред най-значимите разходи.

Благоевград: Росица Б. от квартал „Струмско“ споделя, че семейството ѝ харчи минимум 30 лева на ден само за вечеря, като седмичните разходи за храна достигат 200-300 лева.

Варна: Във Варна минималните месечни разходи за храна на тричленно семейство са около 1200 лева, дори при пазаруване на промоционални стоки от големи вериги.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "По 1500 лева на семейство на месец, ако живее на промоция от Лидл, Кауфланд, Билла, Метро и другите вериги"

Какво мислите?