Предстои по-студена зима от миналогодишната и с повече валежи

Предстои по-студена зима от миналогодишната и с повече валежи

Предстоящата зима се очаква да бъде по-студена и с повече валежи в сравнение с миналата година. Това показват предварителните прогнози за есента и зимата на 2024/2025 г.

Според сезонната прогноза на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), последните данни са обновени на 30 септември, а нова актуализация ще има в края на октомври.

Септември 2024 г. е бил по-хладен и с повече валежи в сравнение със същия месец на 2023 г. Очакванията за октомври са средните температури и количествата валежи да бъдат около или над нормата, което го прави вероятно по-студен и по-дъждовен от миналогодишния.

За ноември се предвиждат по-ниски температури, но с по-малко валежи от тези през 2023 г., а декември се очаква да бъде по-студен и с повече валежи спрямо предходния.

Есента ще бъде сходна с тази от миналата година, но зимата вероятно ще бъде значително по-сурова. От НИМХ напомнят, че миналата зима беше по-топла от обичайното, докато тази година се очакват по-ниски температури и по-обилни валежи.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Предстои по-студена зима от миналогодишната и с повече валежи"

Какво мислите?