Горещи новини

Проговори бащата на набедената за трансджендър алжирска боксьорка – показа акт за раждане и детски снимки:

Progovori bashtata na transdjendura

Грандиозен скандал тресе Олимпийските игри в Париж. Причината – две от състезателките по бокс бяха набедени, че са родени като биологични мъже и в резултат притежават нечестно предимство спрямо останалите състезателки.

След обвиненията и откритите демонстрации семейството на алжирската боксьорка Иман Халиф определи атаките срещу нея като нечестни.

Именно Халиф е една от двете боксьорки в центъра на скандала  на Олимпийските игри.

Имани Халиф Олимпиада

Снимка: Reuters

Новинарските агенции изпратиха екипи в алжирската провинция, за да научат повече за нея от роднините ѝ.

В скромния квартал, от който произлиза Иман Халиф не са съгласни с обвиненията срещу нея. За своите съграждани боксьорката е герой, а в обвиненията че не е жена, виждат като опит да бъде спряна по пътя към олимпийската титла. „Атаките срещу нея са неморални. Не е справедливо. Иман е малко момиче, което обича спорта от 6-годишно. Преди бокса, се занимаваше с футбол“, споделя баща ѝ Амар.

Иман Халиф дете

Снимка: surgeradio.cl

Иман Халиф детски снимки

Снимка: surgeradio.cl

Той показва нейни снимки като дете. Както и акта ѝ за раждане. Той казва, че тя никога не е била мъж.

„Това е официалният документ. Втори май, 1999-та, пол – женски. Ето тук е написано, можете да го прочетете. Това е документът, издаден когато се роди“, разкрива той.

Иман Халиф акт за раждане

Снимка: България днес

В боксовия клуб в родния град на алжирката също са на нейна страна. Младите момичета я наричат голяма шампионка и казват, че тя е примера пред тях. „Тези критики и слухове целят да я разклатят. Не искат да стане шампион. Кажете ѝ да докаже на ринга, че не са прави. Да донесе слава на Алжир и другите арабски страни. Както и на нашия град“, казва 16- годишната боксьорка Инес Бенхату.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Проговори бащата на набедената за трансджендър алжирска боксьорка – показа акт за раждане и детски снимки:"

Какво мислите?