Просто изсипах тази смес вътре и отидох на работа: Тоалетната винаги ще блести така

Izsipah tazi smes v toaletnata i zablestq

Когато съпругът ми и аз се преместихме в стар апартамент под наем преди двадесет години, бях изумена от вида на тоалетната. Това беше типичен модел в старите панелки.

Но най-много ме изненада не това, а вътрешното й покритие с кафяв налеп от котлен камък.

Въпреки всичките ми опити, така и не успях да се отърва от този депозит. И всеки път, когато започвах да чистя , задавах един въпрос: как успяхте да доведете тоалетната до това състояние?

В моята тоалетна винаги има буркан, пълен със сода за хляб и сол в равни пропорции. Содата за хляб действа като алкален почистващ препарат, а солта повишава нейната ефективност. Освен това солта действа като отличен абразив.

Поръсвам щипка или две от сместа от сода за хляб и сол, като я разпределям равномерно от вътрешната страна на тоалетната. За да се гарантира, че прахът прилепва добре към повърхността, първо източвам водата от резервоара. Мога да оставя тази смес цяла нощ или когато съм далеч от вкъщи, когато съм сигурна, че никой няма да използва тоалетната.

Въпреки това, дори половинчасово излагане е напълно достатъчно и ако това е ежедневно превантивно почистване, тогава можете да започнете работа веднага.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Просто изсипах тази смес вътре и отидох на работа: Тоалетната винаги ще блести така"

Какво мислите?