Горещи новини

Професор-физиолог: Зелевата чорба не се пие концентрирана, защото разрушава червата! САМО така ще помогне на имунитета:

Професор-физиолог: Зелевата чорба не се пие концентрирана защото разрушава червата! САМО така ще помогне на имунитета:

Киселото зеле е храна, която е задължителна на трапезите ни през зимния сезон и ако прекалим с него, може да ни „натежи“ в стомаха. Според обяснението на известният професор-физиолог, д-р Деян Чубрило, важен е начинът, по който го консумираме.

Киселото зеле и киселите краставички са мощни антиоксиданти и пълни с витамин С, най-важното хранително вещество за укрепване на имунитета, което е особено важно през зимата.

Въпреки това, тази суперхрана и особено нейният сок, зелевата чорба, също могат да причинят храносмилателни проблеми, подуване на корема и газове…

Причината е, че ги консумираме по грешен начин, обясни проф. Чубрило.

кисело зеле в бидон

„Който има газове, най-вероятно е от туршията и зелето. Ето как да пиете зелева чорба правилно, за да предотвратите газове:

Сложете една лъжица от зелевата чорба в чаша вода. Не бива да се пие концентрирана, защото не само ще предизвика газове, но може да причини и много по-сериозна чревна патология. Но ако я пиете разредена във вода, тя ще ни осигури достатъчно полезни бактерии“, казва професорът.

Той смята, че е най-добре първо да се тествате и да видите какво количество причинява проблем в червата ни. И ето как да го направите…

зелева чорба в чаша

„Започнете с малко количество и то в комбинация с вода и след това, ако видите, че пак ви създава проблеми, не трябва да я използвате. Това е тест, който разкрива, че тънките черва не функционират правилно, тоест, че нямат достатъчно ензими.

Това се случва все по-често в наши дни поради модерния начин на живот. Затова първо приемайте малко количество и възстановете червата си и едва след това можете да ядете нормални количества“, заключи професорът.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Професор-физиолог: Зелевата чорба не се пие концентрирана, защото разрушава червата! САМО така ще помогне на имунитета:"

Какво мислите?