Горещи новини

Прочутата НОРВЕЖКА торта, която порази цял свят: Сложете я в хладилник и има вкус на НАЙ-ДОБРИЯ сладолед!

Norvejka torta s nai dobur vkus

Много оригинална рецепта с интересна техника на приготвяне.

Необичаен външен вид и изключително добър вкус, който ще ви допадне.

Предлагаме ви рецептата за прочутата Норвежка торта, която от известно време насам е истински хит в YouTube.

Норвежка торта

Продукти:

За тестото:

  • 800 г гладко брашно
  • сол
  • 12 г бакпулвер
  • 500 г масло
  • 80 г заквасена сметана
  • 8 яйчни жълтъка

За меренга:

  • 8 белтъка
  • ванилова захар
  • 300 г гранулирана захар
  • 300 г орехи

За крема:

  • 100 г краве масло
  • 1 консерва кондензирано мляко

Приготвяне:

Изсипете брашното в дълбока купа. Добавете бакпулвера и солта.

Разбъркайте с бъркалка.

Охладеното масло оваляйте в брашното и го настържете вътре.

Размесете с ръце, докато се образуват трохи.

Направете дупка в центъра и добавете жълтъците и сметаната.

жълтъци и сметана

Снимка: YouTube

Разбърква се с шпатула и се замесва гладко тесто с ръце.

Оформете тестото и го разделете на три части.

Завийте всяка във фолио и приберете в хладилника за 20 минути.

Междувременно изсипете белтъците в отделна дълбока купа.

Добавете ванилова захар и разбийте на гъст сняг.

Добавете захарта, докато разбивате.

Поставете хартия за печене върху подложката.

Върху нея настъргваме една част от тестото.

настъргано тесто

Снимка: YouTube

Оформяме правоъгълник и с помощта на сладкарски пош нанасяме върху тестото белтъчен крем.

белтъчен крем

Снимка: YouTube

Поръсете крема със смлени ядки.

Поставете тестото заедно с хартията за печене върху тавичка.

белтъци с орехи

Снимка: YouTube

Поставете в предварително загрята фурна и печете 20 минути при температура 170°C.

кори с белтъчен крем

Снимка: YouTube

Ще повторим същата процедура и с останалите части от тестото и белтъчния крем.

изпечени белтъчни кори

Снимка: YouTube

Сложете маслото за крема в отделна купа. Разбийте с миксер.

Добавете кондензирано мляко и разбийте.

Прехвърлете изпечения първи блат в подходяща тортена чиния и с помощта на пош нанесете масления крем.

Отгоре покрийте с втория блат и повторете процеса.

сглобяване торта

Снимка: YouTube

Оставете готовата торта да стегне хубаво в хладилник и поднесете.

норвежка торта

Снимка: YouTube

Желаем ви добър апетит!

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Прочутата НОРВЕЖКА торта, която порази цял свят: Сложете я в хладилник и има вкус на НАЙ-ДОБРИЯ сладолед!"

Какво мислите?