Горещи новини

Първите непалци пристигат в българска фабрика: Чакат ги с 500 евро заплата, храна и жилище

Purvite nepalci pristigat v bulgarska fabrika

За новите служители е осигурено настаняване, транспорт, храна и заплати от поне 500 евро

Русенска мебелна компания привлича работници от Непал и Бангладеш за справяне с недостига на кадри.

Мебелна компания очаква първите си 24 работници от Непал и Бангладеш да започнат работа на 1 август. Това съобщи Николай Иванов, съсобственик и управител на компанията заедно с брат си Анатолий, цитиран от БТА.

„Основният ни проблем е свързан с кадрите и той се задълбочава“, сподели Иванов, обяснявайки решението да се потърсят работници от чужбина. Въпреки че компанията участва в дуална програма с местния техникум по дървообработване и набира работници от съседните села, това не е достатъчно, за да се покрие кадровият дефицит.

За новите си служители той осигурява настаняване, транспорт и храна, като заплатите им ще бъдат поне 500 евро, а с включени допълнителни разходи ще достигнат средните нива за компанията.

Компанията е семейна и е основана през 1990 г., която произвежда корпусна мебел, като най-голям дял в производството заемат кухните. Половината от продукцията се реализира на българския пазар, а останалата част се изнася за различни страни в Европа.

Компанията отчита ръст на оборота си през последните години, като очаква той да достигне около 90 милиона лева за тази година.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Първите непалци пристигат в българска фабрика: Чакат ги с 500 евро заплата, храна и жилище"

Какво мислите?